Ecolution

AANDACHT VOOR DE NEXT GENERATION

NG Shipyards is zich bewust van de ecologische voetafdruk die wij achterlaten. De lucht- en scheepvaart zijn samen voor 8% verantwoordelijk voor de wereldwijde CO2 uitstoot, waarvan de luchtvaart meer dan de helft voor zijn rekening neemt. Scheepvaart is één van de minst milieu onvriendelijke vormen van transport maar er is altijd winst te behalen. En hoewel de lucht- en scheepvaart buiten het klimaatakkoord zijn gehouden, vinden wij het onze plicht om binnen onze mogelijkheden technieken te ontwikkelen die de scheepvaart kunnen verduurzamen.

NG Shipyards is onder andere actief in het onderzoeken en toepasbaar maken van technieken die leiden tot verkorting van de transitie tijd of zelfs tot het vrij maken van fossiele brandstoffen van schepen. Hierbij is het produceren, opslaan en gebruiken van waterstof als bron voor de brandstofcel in het schip, een goede oplossing. Voor dit onderzoek werken wij als één van de partners in de Stichting Wadduurzaam, samen met de TU Delft en Joint Venture Earth, aan het volledig fossiel vrij maken van het zeilschip Ecolution ( Wubbo Ockels).
NG Shipyards is hierbij project verantwoordelijk. Het project wordt ondersteund door het WNF en ESA.. De uitdaging van Joint Venture Earth is om met een CO2 vrije Ecolution, in één seizoen, rond de Noordpool te reizen. Een reis die door de klimaatverandering haalbaar is geworden. De reis zal op de TV te volgen zijn. Het doel is aandacht te vragen voor het CO2 probleem en werken aan de bewustwording in de maatschappij om zo de verduurzaming van de samenleving te bevorderen.

.

Revolution Slider Error: Slider with alias ECOLUTION not found.

Maybe you mean: 'ShiprepairSlider' or 'ShipyardsSlider' or 'Homepage' or 'HomepageKlein' or 'Shipliftslider' or 'NoLimit-1550' or 'Homepage2groot' or 'HPK2018' or 'slider28' or 'Homepagenominatie'

Powered by Marfillance

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin
Back to top